Majorstuen Trafikkskole

Klasse AM147

Klasse AM147 - Mopedbil

Mopedbil er et lite og praktisk fremkomstmiddel, og et kjøretøy som kan gi mye glede i hverdagen. På Majorstuen Trafikkskole har har vi nå gleden av å kunne tilby grunnleggende opplæring frem mot førerkortet på mopedbil. Med oss på laget kan du være trygg på at du når ditt mål om å ta førerkort for mopedbil.

Trenger jeg trafikalt grunnkurs?

Trafikalt grunnkurs er obligatorisk for alle som skal kjøre i klasse AM147. Du må ha gjennomført trafikalt grunnkurs og være over 15 år for å delta.

Dersom du allerede har førerkort for bil er det ikke nødvendig med trafikalt grunnkurs, og du kan begynne rett på den grunnleggende opplæringen.

Majorstuen Trafikkskole AS

Opplæring i klasse AM147

Her kan du se hva kurset inneholder. Kurset er delt opp i 4 hoveddeler med trinnvurdering. Gjennom hele opplæringen vil man sammen med kjørelærer jobbe sammen slik at man blir en sikker sjåfør på veien etter gjennomført opplæringsforløp.

1. Trafikalt grunnkurs med førstehjelp og mørkedemo
2. Grunnleggende opplæring
Rediger
3. Grunnleggende opplæring
4. Avsluttende opplæring

Trinn 1. Trafikalt Grunnkurs med førstehjelp og mørkedemo

Trafikalt grunnkurs med førstehjelp og mørkedemo er obligatorisk for alle som skal kjøre i klasse AM147. Du må ha gjennomført trafikalt grunnkurs og være over 15 år for å delta.

Dersom du allerede har førerkort for bil er det ikke nødvendig med trafikalt grunnkurs, og du kan begynne rett på den grunnleggende opplæringen.

Trinn 2. Grunnleggende opplæring

På dette trinnet skal du lære grunnleggende kunnskap for sikker mopedkjøring, om ansvaret knyttet til å kjøre moped, og å bruke mopeden rent kjøreteknisk.

Hvor mange timer du skal bruke på dette trinnet, må tilpasses det behovet du har. Det kan være lurt å ta teorikurs. Det er viktig å nå målene for trinnet.

Obligatorisk praktisk opplæring

Kurs i grunnleggende kjøretøybehandling på 4 timer. Her lærer du å:

 • Gjøre deg og mopeden klar for kjøring

 • Sette i gang og stanse

 • Gire, styre og bremse

 • Foreta sikkerhetskontroll

Trinn 3. GRUNNLEGGENDE OPPLÆRING

På dette trinnet skal du lære grunnleggende kunnskap for sikker mopedkjøring, om ansvaret knyttet til å kjøre moped, og å bruke mopeden rent kjøreteknisk. Hvor mange timer du skal bruke på dette trinnet, må tilpasses det behovet du har. Det kan være lurt å ta teorikurs. Det er viktig å nå målene for trinnet.

Obligatorisk praktisk opplæring

Kurs i grunnleggende kjøretøybehandling på 4 timer. Her lærer du å:

 • Gjøre deg og mopeden klar for kjøring
 • Sette i gang og stanse
 • Gire, styre og bremse
 • Foreta sikkerhetskontroll

Obligatorisk trinnvurdering

Mot slutten av trinn 3 skal du gjennomføre en trinnvurdering. Du og læreren din skal sammen vurdere om du har gode nok ferdigheter til å begynne på trinn 4.

Trinn 4. Avsluttende OPPLÆRING

Nå nærmer du deg slutten av opplæringen, og det kan være lurt å søke om førerkort. Det må du ha gjort før du kan ta teoriprøven.

På dette trinnet skal du bli så god at du kan kjøre på en ansvarlig måte og i god samhandling med andre trafikanter. Hvor mange timer du skal bruke på dette trinnet, må tilpasses behovet ditt.

Praktisk opplæring

Obligatorisk sikkerhetskurs på vei er på 4 timer. Du skal blant annet øve på å:

 • Krysse og kjøre inn på og ut av større vei
 • Kjøre på landevei
 • Kjøre i ulike trafikkmiljø
 • Reflektere rundt dine egne erfaringer og vurdere din egen ferdighet i å kjøre moped

Trinn 5. TEORIPRØVE

Før du kan bestille førerkort, må du bestå teoriprøven. Du tar teoriprøven på din nærmeste trafikkstasjon og du må bestille time på forhånd. Som nevnt er det viktig at du søker om førerkort før du møter opp til teoriprøve.

Ved oppmøte må du fremvise gyldig legitimasjon og du betaler teoriprøven på stedet. Vær oppmerksom på at noen trafikkstasjoner kan ha begrensede åpningstider for teoriprøver. Prøven besvares på PC og du vil få resultatet umiddelbart.

Kontakt oss

Start din vei til førerkort

Det er mye som skal læres før du er klar til å sette deg bak rattet på egen hånd. Førerkortet gir deg mange muligheter, men også et stort ansvar. Kontakt oss i dag for å starte din vei mot førerkortet!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Les mer om personvern på vår personvernside. Les mer