Betingelser

   Book time

Førerkort for tilhenger klasse BE og B96

Book time

VEIEN TIL FØRERKORT KLASSE B96 OG BE

For å kjøre personbil med tilhenger på over 3 500 kg, stilles det krav til ekstra trafikkopplæring. En grunnleggende forutsetning for å kunne kjøre med tilhenger er naturligvis at du har førerkort for klasse B. I tillegg trenger du opplæring i klasse B96 eller BE. På Majorstuen Trafikkskole hjelper vi deg med tilstrekkelig opplæring frem mot førerkort i den klassen du ønsker.

FØRERKORT FOR KLASSE B96 ELLER BE BESTÅR AV FIRE TRINN

Disse er som følger:


  • Trinn 1: Førerkort klasse B
  • Trinn 2: Grunnleggende kjøretøy- og kjørekompetanse
  • Trinn 3: Trafikal del
  • Trinn 4: Avsluttende opplæring

Tillatt totalvekt for ulike førerkortklasser

Det er vogntogets totalvekt som avgjør hvilken type førerkort det er behov for. Med førerkort for personbil klasse B, kan du kjøre et vogntog med totalvekt på 3 500 kg. Du kan da kjøre med en henger med tillatt totalvekt på inntil 750 kg.

Førerkort klasse B96, gir deg muligheten til å kjøre et vogntog med totalvekt på inntil 4 250 kg. Med klasse BE har du rett til å føre et vogntog med en samlet totalvekt på opptil 7 000 kg. Tilhengerens vekt kan ikke overskride 3 500 kg.

Få hengerlappen med Majorstuen Trafikkskole

Vi på Majorstuen Trafikkskole har lang erfaring med å hjelpe våre elever på veien mot førerkort for klasse B96 og BE. Våre trafikklærere er trygge og fagkyndige, og tilrettelegger opplæringen etter den enkelte elevs nivå.

Kontakt oss på telefon eller e-post for å begynne din vei mot førerkort klasse B96 og BE.

Kontakt oss